2148853844

3 intervenții la nivelul feței care sunt printre preferatele vedetelor

În lumea vedetelor, aspectul fizic joacă adesea un rol important în imaginea lor publică și în cariera lor. Pentru a menține o apariție proaspătă și plină de încredere, mulți se îndreaptă către intervenții cosmetice la nivelul feței. 

Acestea nu numai că pot corecta semnele de îmbătrânire, dar pot și să sculpteze și să evidențieze trăsăturile faciale într-un mod subtil și natural.

Injectările cu acid hialuronic și toxina botulinică

În lumea showbiz-ului, unde aparențele sunt extrem de importante, vedetele au adoptat o serie de proceduri cosmetice pentru a menține un aspect tânăr și proaspăt. Două dintre cele mai populare proceduri sunt injectările cu acid hialuronic și toxina botulinică, cunoscute și sub numele de botox.

  • Injectările cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță naturală găsită în piele, care are capacitatea de a atrage și de a reține apa, oferind hidratare și volum. Când este injectat în zonele cu riduri sau liniile fine, acidul hialuronic poate netezi pielea și poate oferi un aspect mai tânăr. 

Aceste injecții sunt adesea folosite pentru a umple ridurile din jurul gurii, nasului sau ochilor, sau pentru a evidenția și contura buzele.

  • Toxina botulinică (botox)

Botoxul este derivat din bacteriile Clostridium botulinum și este utilizat pentru a relaxa mușchii care cauzează apariția ridurilor. 

Atunci când este injectat în zonele cu riduri de pe față, botoxul blochează temporar semnalele nervoase către mușchii respectivi, reducând astfel mișcările musculare care provoacă apariția ridurilor. Aceasta duce la o reducere a aspectului ridurilor și la un aspect mai neted al pielii.

Ambele proceduri sunt relativ non-invazive și pot fi efectuate într-un cabinet medical sau cosmetic. Efectele lor sunt temporare și necesită adesea injecții regulate pentru a menține rezultatele. 

Deși aceste proceduri sunt populare printre vedetele din industria divertismentului, este important să fie efectuate de către profesioniști calificați și să fie luate în considerare riscurile și efectele secundare posibile înainte de a le încerca.

Liftingul facial

Liftingul facial, o procedură cosmetică devenită emblematică în arsenalul anti-îmbătrânire al vedetelor și nu numai, este o artă științifică prin care se redefinește și se întinerește aspectul facial. Cu toate că inițial poate fi perceput ca un subiect exclusivist, liftingul facial nu mai este doar un capriciu al celor bogăți sau al celebrităților, ci a devenit o opțiune accesibilă și pentru publicul larg.

Această intervenție chirurgicală presupune corectarea și reconturarea zonelor faciale afectate de semnele îmbătrânirii, cum ar fi pierderea elasticității pielii, apariția ridurilor, liniilor fine și a altor imperfecțiuni. 

Tehnicile de lifting facial au evoluat considerabil de-a lungul timpului, de la proceduri mai invazive, cum ar fi liftingul clasic sau SMAS (Superficial Musculoaponeurotic System), la tehnici mai moderne și minim invazive, cum ar fi liftingul cu fire de sutură sau liftingul cu laser.

Una dintre cele mai mari atracții ale liftingului facial pentru vedete este capacitatea sa de a revitaliza și de a rejuvena aspectul, fără a schimba în mod radical trăsăturile naturale ale feței. Această abordare subtilă și personalizată este esențială pentru celebrități, deoarece le permite să-și mențină autenticitatea și recunoașterea publică, în timp ce se bucură de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește aspectul lor.

Totuși, liftingul facial nu este doar despre estetică, ci și despre încredere și starea de bine a individului. Mulți oameni, inclusiv vedetele, văd această procedură ca pe o investiție în sine, în imaginea lor și în cariera lor în industria divertismentului, unde aspectul fizic joacă adesea un rol esențial.

Este important de menționat că, înainte de a lua decizia de a urma o intervenție de lifting facial, este necesară o consultare detaliată cu un chirurg plastician experimentat, pentru a evalua opțiunile disponibile și pentru a avea așteptări realiste în ceea ce privește rezultatele și perioada de recuperare. 

În plus, adoptarea unui stil de viață sănătos și a unui regim de îngrijire a pielii poate completa și prelungi efectele liftingului facial, contribuind astfel la menținerea unui aspect tânăr și strălucitor în timp.

Chirurgia de conturare a maxilarului sau a bărbiei

Chirurgia de conturare a maxilarului sau a bărbiei

Sursa foto

Chirurgia de conturare a maxilarului sau a bărbiei, cunoscută și sub denumirea de chirurgie ortognatică sau genioplastie, reprezintă o intervenție chirurgicală complexă și precisă destinată să îmbunătățească proporțiile și armonia feței. 

Această procedură este adesea căutată de persoanele care doresc să-și redefinească contururile faciale pentru a obține o estetică mai echilibrată și plăcută.

Conturarea maxilarului poate fi realizată prin mai multe tehnici chirurgicale, în funcție de necesitățile și obiectivele pacientului. Printre acestea se numără:

  • Augmentarea maxilarului: Această procedură implică adăugarea de implanturi sau materiale de umplutură pentru a mări volumul sau proiecția maxilarului. Aceasta poate fi utilă în corectarea maxilarului plat sau a unui aspect inestetic al feței.
  • Reducerea maxilarului: Pentru pacienții cu maxilar supra-dezvoltat sau cu aspect prea proeminent, poate fi necesară o intervenție pentru a reduce dimensiunea maxilarului și a aduce fața la proporția dorită.
  • Alinierea maxilarului: Chirurgia ortognatică poate fi efectuată pentru a corecta anomalii ale oaselor maxilare care pot afecta funcționalitatea și aspectul feței, cum ar fi malocluzia sau proeminența excesivă a maxilarului.

Similar, chirurgia de conturare a bărbiei, sau genioplastia, vizează modificarea formei sau dimensiunii bărbiei pentru a îmbunătăți proporțiile faciale. Această intervenție poate fi realizată prin:

  • Augmentarea bărbiei: Folosind implanturi sau materiale de umplutură, se poate mări dimensiunea sau proiecția bărbiei pentru a crea un profil facial mai echilibrat.
  • Reducerea bărbiei: Pentru persoanele cu o bărbie proeminentă sau cu un aspect inestetic al acesteia, se poate realiza o intervenție pentru a reduce dimensiunea sau proeminența bărbiei.
  • Alinierea bărbiei: Genioplastia poate fi efectuată și pentru a corecta asimetriile sau deviațiile bărbiei, astfel încât să se obțină un aspect armonios al feței.

Atât chirurgia de conturare a maxilarului, cât și cea a bărbiei necesită o evaluare detaliată a structurii faciale a pacientului și o planificare precisă a intervenției chirurgicale pentru a obține rezultate naturale și estetice. 

Pentru vedete, simplele intervenții precum implanturile dentare sau fațetele nu mai sunt de mult timp o problemă, deoarece își permit din punct de vedere financiar să nu le pese cât costă un implant dentar Zimmer sau fațete pentru toți dinții. Multe însă merg mai departe de atât și optează pentru proceduri de conturare a maxilarelor sau a bărbiei.

Consultarea cu un chirurg plastician experimentat este esențială pentru a determina cea mai potrivită abordare și pentru a avea așteptări realiste în ceea ce privește rezultatele și perioada de recuperare.

Similar Posts